Jeszcze kilka lat temu, szczególnie wśród osób początkujących spotkać można było dość często przeświadczenie o tym, że ilość serii i powtórzeń w wykonywanym treningu decyduje o tym, czy będzie budować masę mięśniową lub robić rzeźbę. Panowały poglądy, iż ilość powtórzeń 10-16 i duża ilość serii pomoże spalić tkankę tłuszczową i uwidocznić mięśnie. [...]
[...] określa się je jako dzienny limit do 50 g. Pamiętać należy o tym, że wliczamy je wszystkie. Z reguły głównie z: - warzyw, - orzechy i nasion, - nabiału. W przypadku białka ilość jego określa się w zakresie od 1,3 do 2 g/kg masy ciała. Z reguły jest ona trochę niższa niż w przypadku standardowej diety zbilansowanej. Wynika to z tego, że organizm [...]
Warto pamiętać o tym, że podstawą dobrze ułożonej diety powinny być kalorie, a szczególnie ilość, jaką będziemy spożywali. Zdecydowanie nie można zaczynać redukcja tkanki tłuszczowej z poziomu 2000 kcal. Jest to warto dla kobiety. Dla Ciebie z kolei ilość bliska wartości BMR, czyli potrzebna dla organizmu, aby prawidłowo funkcjonował bez [...]
[...] w mniejszej ilości wodzie na omlecie nadało bardzo aromatyczną nutkę malin :-) Ocena końcowa - 10/10 SALTED PEANUT BUTTER Smak - Białko chyba zachwalane przez większą ilość użytkowników na forum :D I nie ma co się dziwić słone masło orzechowe to istna petarda! W postaci masła jak i białka smak który będzie u mnie gościł przy każdym [...]
@xxKozaKxx "Dużo białka mało tłuszczu. Tak mało jak tolerujesz. Dla większości ludzi poniżej 35g. Reszte powinny stanowić węglowodany. Jedz mniej więcej taką samą ilość tłuszczu i węglowodanów ale jedz tak jak czujesz, że potrzebujesz." Bez sensu, skąd to wziąłeś?
ReaaV Nie do końca, tu chodzi o to żeby jeść dużo białka które zawiera jak najmniejszą ilość tłuszczy, i np jak jesteśmy przy redukcji to nie lecimy starą szkołą która mówi że ograniczamy węgle i lecimy ze zdrowym tłuszczem, tylko ograniczamy własnie tłuszcze a zwiększamy białko i węgle. Wydaje mi się że w końcowej fazie redukcji byłoby to B40% [...]
spożycie węgli proponowałbym uzaleznić od poziomu BF, jeśli jest dośc wysoki warto byłoby je obnizyć. Tak na prawdę jest wiele możliwosci dobrania rozkłądu makroskłądnikó, a nawet różnicowania go na dni treningowe / nietreningowe (czesto w popularnych odmianach zmiejsza się ilosc wegl iw dni bez trenigu siłowego). Zdecydowanie jednak nie widzę [...]
[...] IF: 1. Czy zmniejszyć ww kosztem tluszczow, podobno w początkowym stadium redukcji przy dużej ilości fatu jest to dobry pomysl, oczywiście z czasem stopniowo będę zwiekszal ilość ww. 2. Okno zywieniowe na IF’ie powinno konczyc się minimum godzine przed snem? 3. Kiedy powinienem umiejscowić trening? Czy jest możliwe umieszczenie go w oknie [...]
Oglądam filmy o ludziach z olbrzymią nadwagą, którzy mieli operację zmniejszania żołądka. Lekarz mówi im o jedzeniu białka. Ja na redukcji obecnie jem białka tyle co zawsze ale staram się (dobrze napisane) ograniczyć węgle i tłuszcze zwiększając ilość cardio.
Zauważcie, że problemem nie jest normalna ilość takich produktów. Problem zaczyna się gdy dostarczymy organizmowi 150-200 g białka (bardzo dużo) opakowanego w taki miks. Np. z takiej kury fermowej. Rąbię obecnie <100 g białka dziennie. Oznacza to 5 jaj i jeden spory kawałek mięsa. I dlatego mogę się nie przyglądać przez lupę problemowi. Takie [...]
Sto gram białka to wystarczająca ilość, tym bardziej że na deficycie i tak nic nie zbudujesz. Przy większej ilości organizm będzie chętniej czerpał energię z białka i czasem uszczknie z pokarmu a czasem z bicka. Pozbądź się śmieci, ogranicz węgle i dokładaj treningu.
[...] nie tylko on będzie odgrywał rolę w procesie budowania mięśni. Musimy zadbać również o odpowiednią podaż białek oraz węglowodanów i tłuszczy, a także zapewnić wystarczającą ilość witamin i minerałów. ‘ Pamiętajmy również, że zbyt duża nadwyżka energetyczna lub niewłaściwy dobór jakościowy pokarmów może zaowocować przyrostem tkanki tłuszczowej, [...]
[...] nie tylko on będzie odgrywał rolę w procesie budowania mięśni. Musimy zadbać również o odpowiednią podaż białek oraz węglowodanów i tłuszczy, a także zapewnić wystarczającą ilość witamin i minerałów. ‘ To jak dobrać powinniśmy suplementację zależeć będzie w dużej mierze od tego, jak wygląda nasza dieta. Białka stanowią budulec, niezbędny do [...]
[...] miejsce szczególnie w sytuacji osób zmieniających swoje nawyki żywieniowe. Nagłe znaczne zwiększenie kalorii, spożycie znacznych lub zbyt małych ilości błonnika, zbyt mała ilość płynów, nietolerancja laktozy, lektyny w produktach zbożowych, czy strączkowych to jedne z wielu możliwych powodów tego typu problemów. Dlatego też zdecydowanie warto, [...]
[...] z rodziny omega 3 (EPA i DHA), o które bardzo ciężko w diecie. Właściwości ich są bardzo istotne dla naszego organizmu. Ilość kwasów omega 3 w makreli szacuje się na ilość około 3,5 g w 100 g świeżej ryby. Poza tym jest ona również dobrym źródeł niemniej istotnej witaminy D3, której ilość w mięsie tej ryby wynosi 1,3 mg. Warto również [...]
[...] w krótkim czasie (15 do 60 minut) do organizmu dostają się składniki wspomagające rozwój i regenerację tkanki mięśniowej. Zawartość białka waha się zazwyczaj od 90 do 100% a ilość węglowodanów i tłuszczów jest znikoma. Zwykle nie zawierają substancji słodzących zatem smakowo mogą wypaść gorzej niż inne odżywki. Ze względu na wysoką jakość [...]
[...] redukcji i jaki ma to wpływ na nasz organizm po jej zakończeniu. Chcąc schudnąć najczęściej decydujemy się na działanie na dwóch płaszczyznach. Po pierwsze zmniejszamy ilość przyjmowanych kalorii z jedzenia, po drugie zwiększamy wydatek energetyczny poprzez dodanie aktywności fizycznej. Większość osób podejmujących się odchudzania skupia [...]
[...] a zrobie tą łapę bo tak musi być. A co do wspomagania większych partii poprzez wyrabianie mniejszych... to troche jakbyś chciał iśc na około,dla przykładu. Chcesz zwiększyć ilość w podciąganiu podchwytem to będziesz katował biceps bo wspomaga grzbiet przy podciąganiu... wspomóc można coś,co odstaje od reszty ale co nam moze odstawac na [...]
Bubal jeśli Twoje zapotrzeboanie wynosi 2700 tood tej liczby odejmujesz 500kcal następnie przyjmujesz odpowiednią ilośc poszczegolnych skladnikow, przykladowo bialka: 2-2,5g na kilogram masy ciala tłuszczy:1-1,5g na kmc reszte zapotrzeboania z węglowodanow Pozdrawiam Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2007-12-19 15:06:20